De gustibus non est disputandum - próbálkozni azonban szabad

LlamaDalai

2015 évértékelő 2. - Kisautók

2016. január 02. - LlamaD

Modellautó szempontból pont olyan rossz volt a 2015-ös, mint az azt megelőző 2-3 év. $uper Treasure Huntot (némi segítség arról hogy ez micsoda itt található) egyetlen egy darabot találtam, és azt sem Budapesten, hanem Tatabányán a tescoban. Mondjuk ez illik is az utóbbi évek trendbjébe, évente 1-2 $TH-t találok szemben azzal hogy pár éve akár tíz különbözőt is találtam. Budapesten már szinte lehetetlenség találni $TH-t, ahogy egy barátom mondta: túl sok az eszkimó, és kevés a fóka. Persze az utóbbi években kevesebbet is vadászom rájuk, meg kevesebbet mozdulok ki 'Pestről, de így is szembetűnő hogy mennyivel kevesebb $TH-t lehet találni a vadonban.

Ez volt az év $TH modellje számomra:

 

Kétségtelenül a legkevésbé érdekes modell a tavalyi $T-Hunt felhozatalból, de legalább az enyém :D.

Persze vásároltam pár kisautót - ez nyilván eufemizmus, egy nem gyűjtő számára eszméletlenül sok mecsboxra áldoztam :) - de korántsem annyit mint régebben. Netről (ebay vagy egyéb forrás) 2015-ben semmit se rendeltem, míg börzére is ha jól emlékszem csak év elején mentem el, és akkor is csak eladtam pár modellt, nem vettem semmit. De talán már ez is több mint egy éve volt.

Beszerzéseim így leginkább csak kisebb nagyobb boltokra szorítkoztak - amik készletét valószínűleg a cápák már lefosztják mire egyáltalán odaérne a boltba az áru - illetve különféle second hand játékboltokra, ahol néha találok kedvemre való modelleket. Azért iderakom az év legutolsó találatát, amiről szintén azt hittem sose fogom látni a garázsomban :).

Az eredeti modellről a Matchbox memories oldalon olvasható egy korrekt összefoglaló, de itt egy Maisto modellről van szó, nem a mostani Hot Wheels verzióról, amit Magnus Walker tervezett, és ami egy modern versenytechnikával megépített eredeti 356-os kasztnit (úgynevezett Emory outlaw) formáz. Véleményem szerint nagyon szép :) .

A kép a designer oldaláról van - Porsche 356A Outlaw

 

 

Az én példányomról egy pár kép, és pár azokról a 356-os Porschékről amik már a gyűjteményemben voltak:

DSC 0056

Látható hogy ezen a modellen nincsenek lökhárítók, versenyfestést kapott, illetve hogy a motorháztetőn kilóg a versenytechnika. :)

 

DSC 0057

Sajnos a fényszórók nem lettek kifestve - ezt előbb vagy utóbb pótolni is fogom.

 

DSC 0058

Pofás a fara is - mai napig a kedvenc Porsche modellem.

 

DSC 0060

Sorban a tesókkal - Porsche 356B speedster ezüstben a Maistotól (a hatalmas első lökhárítóval, és démonidéző kerekekkel), ugyanez narancsban a Greenlight "tollából" (látszik a minőségbeli különbség, még visszapillantó is akad) és egy kis coupé a Hongwelltől.

 

DSC 0063

Pár száz forintot megért, de nem ez a modellkészítés csúcsa. :) Papíron 1:64-es, de nagyobb szerintem.

 

DSC 0064

Ez viszont nagyon rendben van, Greenlight gyártmány, a Motorworld sorból. A kis műanyag alkatrész miatt nem merném odaadni egy gyereknek :) . Méretre azonos a fent tárgyalt Hot Wheels verzióval.

 

DSC 0065

És a kistesó, Hongwell (Cararama) gyártmány, 1:72-es méretarányú, mezítláb érkezett, ha jól emlékszem PeCsa bolháról.

 

Tervezek majd több kisautós posztot is a közeljövőben, idén már sikerült beszereznem pár áhított darabot is. :)

A bejegyzés trackback címe:

https://llamadalai2.blog.hu/api/trackback/id/tr1008226608

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása